Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще тича в продължение на 55 часа на

...
Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще тича в продължение на 55 часа на
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев се изправя пред изпитание в Пловдив

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще тича в продължение на 55 часа навън в Пловдив.Събитието е част от календара на града като Европейска столица на културата, съобщи bTV.

При предходното тестване Георгиев тича в продължение на 36 часа на пътека в зала в София.

В продължение на два дни и половина Красимир Георгиев ще тича в Царсимеоновата градина в Пловдив, като стартът ще бъде даден този петък от Гребната база.Трасето минава през града и стига до градската градина, където маратонецът чака да бъде подсилен и от пловдивчани.

Атлетът признава, че за разлика от предишния път, когато тича в зала, в този момент навън времето ще е най-голямото тестване.

Очаква през нощта да е най-студено, по тази причина специфичен готвач ще го поддържа с гореща чорба. През другото време ще хапва лека храна.

„ Повечето ще съм на плодове, ще има енергийни питейни заведения, ще има естествени неща като палачинките на един другар, който ме спасяваше, също по този начин сандвичи, хапки ”,  разкри Краси Георгиев.  

Маратонецът споделя, че ще стартира да усеща умората след 20-ия час, само че ще разчита на физиотерапевта си да го поддържа. По време на тичането ще направи и няколко къси почивки.

По време на маратона ще се събират благотворително средства в помощ на децата с онкозаболявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР